הליך הגישור כשמו כן הוא, יצירת גשר בין שני צדדים או יותר. ההליך של גישור רב צדדי שונה בביצוע שלו מאשר הליך של גישור בין שני צדדים בלבד, למרות שהעקרונות כולם נשארים אותו הדבר.
על ההליך של גישור רב צדדי
כאשר ישנם מספר צדדים אשר אמורים ליצור הסכם בניהם או לשנות את הסטטוס קוו אשר קיים בניהם, יש צורך לגשר על הדעות השונות. הגישור מתבצע באמצעות מגשר אשר תפקידו הוא לשרת את כל הצדדים אשר באים לידי ביטוי בסכסוך. הגישור הרב צדדי הוא הליך אשר ממנו צריכים הצדדים לצאת כשהם מסכימים על פתרון הסכסוך בניהם וכשכל צד מרגיש כי ויתר קצת וקיבל קצת.
הליך הוגן של גישור רב צדדי
שלא כמו פתרון סכסוכים בבית משפט בו פעמים רבות הצדדים מבקשים לקבל הכרעה מיהו הצד הצודק, בהליך של גישור רב צדדי המטרה היא שהצדדים יצליחו להסכים זה עם זה. הגישור עובר מעל הסכסוך והמגשר או המגשרים רואים את התמונה המלאה ואת כל הצדדים ותפקידם למתן את הסכסוך במטרה לאפשר להם להגיע להסכם אשר מקובל על כל הצדדים. דבר אחד ברור בהליך של הגישור הרב צדדי והוא שהצדדים השונים לא מסכימים בניהם אך יש להם רצון ליצור הסכמה ולא בתוך כותלי בית המשפט.
הפנייה דרך בית המשפט
לעתים קרובות אנשים בוחרים לגשת להליך של גישור רב צדדי מתוך כבוד הדדי לאלו אשר נמצאים בסכסוך ומתוך רצון להמשיך לאחר מכן בתקשורת. עם זאת, ישנם מצבים שהגישור "נכפה" על הצדדים השונים. בתי המשפט בישראל הם עמוסים מאד ופעמים רבות הבחירה של השופט היא להפנות את הצדדים לגישור וזאת מתוך מספר מטרות; להקל על העומס בבית המשפט ולמצוא פתרון אשר מקובל על כל הצדדים. פעמים רבות הסכסוך יכול להיפתר על ידי כך שכל צד יילך צעד לכיוון הצד השני, אך כשהסכסוך הוא בין כותלי בית המשפט פעמים רבות כל צד מתבצר בדעות שלו וקשה להשיג פשרה. בהליך הגישור שהוא רב צדדי ניתן להשיג שיתוף פעולה בקלות רבה יותר וכן להגיע לפתרון אשר מקובל על כל הצדדים.