משפחה

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

איך לפתור סכסוכים במשפחה ולשמור על יחסים תקינים?

“…….. עזרת לנו מאוד לעבור תקופה קשה ואפילו די קריטית ……… בזכותך אנחנו היום משפחה חמה ומלוכדת ” (ג.י.)

כך כתבה לי אם המשפחה. וכמוה תודות רבות נוספות, הן בכתב והן באמירה בע"פ.

סכסוכים במשפחה על רקע עסקי, אישי או כספי הם נפוצים למדיי. מערכת המשפט בעולם כולו, ובכלל זה בישראל, מתמודדת עם מספר גדול של תביעות בנושאים שהוזכרו לעיל ובסכסוכים אחרים במשפחה. בשנים האחרונות מעדיפים צדדים מסוכסכים לפנות להליך גישור, שבו מגיעים לפתרון מוסכם המקובל עליהם.

מדוע כדאי למשפחה בסכסוך לפנות דווקא לגישור?

כמה מילים על ההליך והתשובה תתברר מאליה;

הגישור הוא רצוני, הצדדים מגיעים מתוך רצון לפתור בעייה/סכסוך/קונפליקט. המגשר ניטראלי ואינו מצדד בצד זה או אחר, מטרתו – פתרון מוסכם על הצדדים, עם שמירה על מענה לצרכים של כל אחד מהצדדים. ההליך חסוי ודיסקרטי – הצדדים חופשיים לבטא דעתם ורצונם ללא חשש שהדברים יעברו לאוזניים אחרות (הם חותמים על הסכם חיסיון). המשתתפים הם הצדדים והמגשר בלבד (אין צופים או משתתפים נוספים), אלא אם כן זומנו בהסכמת כולם להיות נוכחים ומסייעים. גם המגשר עצמו, נבחר ע”י הצדדים עפ”י הכשרתו, נסיונו והתמחותו בתחום. באמצעות הגישור, המיטבי, נשמרים היחסים (בד”כ) בין הצדדים במשפחה ואינם מדרדרים עקב הסכסוך.

עם נושאי הגישור במשפחה ניתן למנות:

  • סכסוך בין בני זוג: בני זוג שהסתכסכו עשויים לפנות להליך גישור, במטרה לנסות ולפתור את הסכסוך ברוח טובה (בהרחבה בתפריט “זוגות“, “ייעוץ זוגי“, אימון זוגי“).
  • סכסוכים בין אחים: לעיתים מתגלע סכסוך בין אחים, כאשר במרכז עומדים, בדרך כלל, עניינים רגשיים או ענייני ירושה.
  • סכסוך בין הורים לילדים: למרבה הצער, גם סכסוכים כאלה מתקיימים, לרוב על רקע אישי, כלכלי, תקשורת בין-דורית (בהרחבה בתפריט “הורים”).

היתרון של הגישור בנושאים משפחתיים טמון בעובדה שהליך גישור מסתיים לרוב ברוח טובה, הצדדים אינם ממשיכים את המלחמות ביניהם ונשארים ביחסים תקינים וענייניים.

השאירו תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
דילוג לתוכן